Premijerno izdanje Poreč Open Air Festivala

Premijerno izdanje Poreč Open Air Festivala

221

PF_Ad_130x191mm_PREVIEW

Festival dolazi u grad! Poreč će ovoga ljeta prvi puta bitidomaćin Open Air Festivala koji će nizom zabavnih događanja od 9. lipnja do 10. rujna Porečanima i njihovim posjetiteljima i gostima ovo ljeto učiniti nezaboravnim. Ulice i trgove starog grada te bajkoviti otok Sveti Nikola oživjet će više od stotinu zabavnih i kulturnih događanja te street performansi koji će oplemeniti gradsku turističku ponudu i dati joj sasvim novu dimenziju. Bogat i raznolik festivalski program osmišljen je da baš svatko u njemu može pronaći nešto za sebe – od obitelji željnih druženja i opuštanja na odmoru te turista koji žele upoznati povijest mjesta koja posjećuju do mladih uvijek u potrazi za zabavom i novim iskustvima. Svaki dan u tjednu rezerviran je za program koji će zadovoljiti raznolike ukuse i interese!

Program Circus in the City ponedjeljkom će gradske ulice i trgove pretvoriti u cirkusku arenu na otvorenom kojom će „vladati“ akrobati, žongleri i gutači vatre.  Najmlađi će brzo zavoljeti program četvrtkom koji će gradske ulice pretvoriti u prizore iz bajke i omiljenih crtanih filmova, kojima će šetati omiljeni dječji likovi i pozivati goste na Bal princeza u slikovitom dvorcu na obližnjem otoku Sveti Nikola. Petkom će površina mora ispred porečke rive dobiti novu dimenziju uz pomoć fantastičnog laserskog šoa, a posjetitelji će se moći zabaviti i u laserskom labirintu.

Svi željni plesa ili prepuštanja dobroj glazbi uz čašu dobrog vina ili hladnog piva moći će uživati u raznolikom glazbenom programu domaćih i inozemnih izvođača koji traje tijekom cijelog tjedna. Utorak je rezerviran za R&B ritmove, srijedu će obilježiti jazz svirke, a subotom će gosti moći uživati u hitovima u akustičnoj, unplugged verziji na brojnim lokacijama u gradu, uključujući ljetnu pozornicu, terasu restorana Spinnaker, otok Sveti Nikola tecafé barove Comitium, Epoca, General Lounge, Pappilon, Saint & Sinner, Sinnema te Terra Magica. Ljubitelji noćne zabave petkom će moći zaplesati uz zarazne ritmove inozemnih i domaćih DJ-a na više atraktivnih lokacija u gradu.

Svi oni koji uživaju završiti ljetni dan večernjim opuštanjem pod zvijezdama, doći će na svoje ako posjete Open Air Cinema u kojem će moći pogledati filmske klasike i hitove na otvorenom, u vrtu Ville Polesini, a odabir filmova prilagođen je svim ukusima i uzrastima. Istra Inspirit program nedjeljom je namijenjen cijeloj obitelji s ciljem upoznavanja i približavanja povijesti Istre i Poreča te lokalnih legendi. Posjetitelje otočnog ljetovališta Valamar Isabella Island Resort očekuje pravi edukativno-zabavni program uz kazalište na otvorenom s pratećim audiovizualnim elementima, plesom, dramskim izvedbama te različitim projekcijama.

Poreč već godinama osvaja brojne prestižne medijske nagrade i nagrade Hrvatske turističke zajednice. Naravno, namjerava i zadržati prestižnu poziciju vodećeg odredišta pa je Poreč Open Air Festival rezultat zajedničkog djelovanja: idejni pokretač i glavni sponzor partner festivala je Valamar Riviera, a u svojstvu sponzora domaćina podržali su ga i Grad Poreč i Turistička zajednica grada Poreča. Sva navedena festivalska događanja besplatna su za posjetitelje, a organizator festivala, tvrtka MPG, priprema i koncerte iznenađenja na kojima će nastupiti velike glazbene zvijezde i na taj način zaokružiti festivalsku priču koja donosi prekrasne doživljaje i slavi uživanje u životu te na najbolji način upotpunjuje turističku ponudu grada koji godišnje posjeti gotovo pola milijuna turista. Ovo ljeto sigurno nećete propustiti doći u Poreč! Detaljnije informacije i više o programu možete saznati na Facebook stranici festivala.