Istra Inspirit u sklopu biciklijade ‘Moja bicikla, moja baština’

Savez sportova Istarske županije u suradnji sa sportskim društvom Rog Cycling team organizira besplatnu MTB biciklijadu pod nazivom ‘My Sport Is Franja – Moja bicikla, moja baština’ u nedjelju, 24.09.2017. koja započinje u 10.00 sati na glavnom trgu u Vižinadi, a program će obogatiti izvedba Istra Inspirita.

Cilj je da sudionici biciklijade upoznaju prirodnu, ali i kulturno – povijesnu baštinu Istarskog poluotoka te će Istra Inspirit za sudionike biciklijade oživjeti istarske običaje u doživljaju pod nazivom ‘Istarske užance’. Projekt je organiziran u sklopu europskog projekta Erasmus +, a ostali partneri projekta su Maraton Franja, My Sports Is Franja, Brdsko biciklistički klub Grožnjan te Triglav.
‘Moja bicikla, moja baština’ naziv je inicijative čiji je cilj da sudionici upoznaju povijest kraja i netaknutu prirodu središnje Istre kroz rekreativno bavljenje sportom, a staza kojom će prelaziti je trasa Parenzane, nekadašnja uskotračna pruga kojom danas prolaze mnogi rekreativci i zaljubljenici u prirodu. Tijekom rute na jednom djelu će ih dočekati Istra Inspirit gdje će se sudionici biciklijade moći i okrjepiti. ‘Istarske užance’ kombinacija su glazbe, plesa i domaće ‘beside’ te istarskih običaja. Rezultat ove tematske biciklijade bit će spoj kulturno – povijesne baštine i sporta, kao kombinacija koja će pružiti drugačiji doživljaj unutrašnje Istre.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila: info@kdrog.si