Spacio

  • Što su jeli i pili ribari i težaci Rovinja te o čemu se pričalo u konobama na kraju radnog dana…

Sve do nedavno, rovinjski su ribari svoju ribu lovili u batanama, dok su težaci dane provodili marljivo radeći u vinogradima. Navečer bi se svi zajedno družili u podrumu Spacio i pričali o danu na izmaku. Nakon što bi pojeli ribu koju su upecali i popili nekoliko čaša dobrog vina, pjevali bi pjesme o svakodnevnim događajima, moru, nesretnim ljubavima i životnim radostima. Ponekad, omamljeni dobrim pićem, čak bi se i žustro posvađali. Budite i vi dio njihovog života! Sudjelujte u ovom zanimljivom događaju te kušajte ribu i vino rovinjskih ribara i vinogradara…

Doživljaj uključuje:

  • Razgled Ekomuzeja batana
  • Romantičnu vožnju batanama duž poluotoka uz glazbu
  • Doživljaj rovinjskog spacia Matika
  • Ribarsku večeru
  • Nastup folk sastava Batana ili grupe bitinadura KUD-a Marco Garbin
  • Komični igrokaz

Trajanje: 2-3 sata
Organizator: Ekomuzej Kuća o batani

Ekomuzej batana:

Geografske koordinate: 45°08’15’52’, 13°63’29’47’

Rovinj

Nekadašnji ribarsko i danas turističko mjesto jedan je od ‘najfotogeničnijih’ gradova Mediterana. Udaljen je 40-ak kilometara od Pule, a njegove klimatske odlike povoljno utječu na zdravlje. I grad i građani trude se da Rovinj zadrži epitet ‘zdravog grada’, što nije teško jer je cijelo priobalje uz dvadeset i dva otoka zaštićena prirodna baština.


Zanima me