Istra Inspiritu uručena sedma nagrada od strane Europske mreže kulturnog turizma za doprinos kulturnim i kreativnim industrijama

Projektu Istra Inspirit uručena je sedma nagrada po redu, na natjecanju koje je organizirala ‘European Cultural Tourism Network’ – Europska mreža kulturnog turizma u kategoriji Doprinos kulturnim i kreativnim industrijama. Istra Inspiritu kao jedinom finalistu iz Hrvatske, pripalo je treće mjesto za prijavu pod nazivom ‘Oživljavanje kulturne i povijesne baštine Istre kroz kulturni turizam’.

Konferencija kojoj je naziv ‘Cultural heritage as an asset for responsible and sustainable tourism’ (‘Značaj kulturne baštine za odgovorni i održivi turizam’) organizirana je povodom Europske godine kulturne baštine – #EuropeForCulture. Dodjela nagrada održala se na svečanoj gala večeri u konferencijskom centru Pantheon u Pafosu, gradu na Cipru koji je ujedno i Europska destinacija kulture u 2017.

Drago nam je istaknuti da je Istra Inspirit iznova prepoznat kao projekt koji obogaćuje kulturnu i inovativno – doživljajnu ponudu Istarskog poluotoka, na razini Europske Unije i od strane europske organizacije, koja se bavi područjem kulturnog turizma. Istra Inspirit, projekt Upravnog odjela za turizam Istarske županije, predstavio je i Istru kao destinaciju na konferenciji, a nagradu je preuzela Morena Milevoj, koordinatorica marketinga i PR-a projekta iz Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o. pod kojom se projekt provodi.

Priznanja i nagrade na međunarodnoj razini mogu pridonijeti promociji projekta, kao i dodatno naglasiti kvalitetu i inovativnost. Vjerujemo da se uz konstantan trud i ustrajnost u pružanju jedinstvenog kulturnog doživljaja, mogu kvalitetno oživjeti priče, mitovi i legende čime se obogaćuje kulturno – doživljajni turizam Istre.