Istra Inspirit povodom Svjetskog dana turizma u Srednjovjekovnom dvorcu u Rapanjima

U organizaciji Upravnog odjela za turizam Istarske županije te povodom Svjetskog dana turizma koji se obilježava 27.09., a u Istri se obilježio u subotu, 30.09. , Istra Inspirit je za posjetitelje Srednjovjekovnog dvorca u Rapanjima izveo obnovljenu predstavu ‘Mitska bića Istre’ te se na taj način IRTA d.o.o. priključila obilježavanju ove značajne manifestacije. Srednjovjekovni dvorac Sanc. Michael poslužio je kao idealna pozornica s kojom se zaokružila cijela priča o valorizaciji i promociji kulture te prirodnih resursa Istre te jedinstvenog doživljaja koji pruža Istra Inspirit, a predstava koja je započela u 16:00 sati te trajala sat vremena privukla je velik broj posjetitelja – cca.250-300, prezežito obitelji s djecom.

Zmaj iz Šišana

Brojni zainteresirani posjetitelji koji su stigli u Srednjovekovni dvorac kako bi prisustvovali predstavi Istra Inspirita mogli su uživati u svijetu mašte i bićima iz istarske mitologije koji su oživljeni u sklopu predstave, a uključivali su Velog Jožu, motovunskog diva, Orka koji živi u šumi gdje presreće usamljene putnike, štrigu koja priprema pomalo drugačiju i čarobnu maneštru, vile koje su sagradile pulsku Arenu, zmaja iz Šišana i mnoge druge. Time su se istaknule one priče i legende, koje su posebno važne za mitološku povijest Istre te kroz koje se najbolje predstavila tradicijska baština lokalne zajednice.

Cjelokupni je doživljaj bio u skladu s temom ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma, održivim razvojem koji uključuje i promociju kulture i baštine lokalne zajednice, što je i jedan od ciljeva Istra Inspirita. Publika je uživala u prekrasnom ambijentu autentične lokacije koja je također nezaobilazni element Inspirit doživljaja, te se tako dvorac kojeg vodi ljubazna obitelj savršeno uklopio u cijelu priču.