Istra Inspirit oduševio sudionike biciklijade ‘Moja bicikla, moja baština’ u Srednjovjekovnom dvorcu Sanc. Michael

Savez sportova Istarske županije u suradnji sa sportskim društvom Rog Cycling team održao je besplatnu MTB biciklijadu pod nazivom ‘My Sport Is Franja – Moja bicikla, moja baština’ u subotu, 30.09.2017. koja je započela u 10.00 sati na glavnom trgu u Svetvinčentu, a upečatljiv dio programa u kojem su sudjelovali i sami biciklisti, priredila je Istra Inspirit družina sa izvedbom ‘Istarskih užanci’.

Cilj je bio da sudionici biciklijade upoznaju prirodnu, ali i kulturno – povijesnu baštinu Istarskog poluotoka te da svjedoče u oživljavanju istarskih običaja, što se pokazalo kao idealna kombinacija za brojne sudionike biciklijade iz Hrvatske i Slovenije. Projekt je organiziran u sklopu europskog projekta Erasmus +, a ostali partneri projekta su Maraton Franja, My Sports Is Franja, Brdsko biciklistički klub Grožnjan te Triglav.

‘Istarske užance’

Istra Inspirit je bicikliste dočekao u mjestu Rapanji pokraj Svetvinčenta u Srednjovjekovnom dvorcu Sanc. Michael, koji odiše srednjovjekovnim ugođajem. Istarske užance su kroz glazbu, ples i ‘domaću besidu’ oživjeli Petra B. Blašković, Frano Novljan, Šandor Slacki, Zoja Poropat, Jasna Petković, Dejan Gotal i Samantha Kelemen. Rezultat ove tematske biciklijade bio je spoj kulturno – povijesne baštine i sporta, kao kombinacija koja je pružila autentičan doživljaj unutrašnje Istre te njene kulturne i tradicijske baštine.