Istra Inspirit povodom Svjetskog dana turizma oživljava ‘Mitska bića Istre’

U organizaciji Upravnog odjela za turizam Istarske županije te povodom Svjetskog dana turizma koji se obilježava 27.09., a u Istri će se obilježiti u subotu, 30.09. , Istra Inspirit će za posjetitelje Srednjovjekovnog dvorca u Rapanjima izvesti predstavu ‘Mitska bića Istre’ te će se na taj način IRTA d.o.o. priključiti obilježavanju ove važne manifestacije.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma je održivi razvoj te će se sukladno s time brojni punktovi diljem Istre koji su uključeni u obilježavanje tog dana učiniti dostupnima na jedan dan, svim građanima i posjetiteljima Istre. Održivi turistički razvoj temelji se na održivom i dugoročnom planiranju, uključivanju lokalnog stanovništva i njihove kulture te ostalim komponentama kojima se turizam u određenoj destinaciji može unaprijediti i kvalitetno razvijati. Zbog toga se projekt Istra Inspirit, među čijim je ciljevima i oživljavanje istarskih priča, mitova i legendi, uklapa u iznimno važnu temu održivog razvoja.

Istra Inspirit će za posjetitelje Srednjovjekovnog dvorca u Rapanjima nedaleko Svetvinčenta s početkom u 16,00 sati oživjeti mitska bića Istre, u sklopu istoimene predstave. Svijet mašte i likova iz istarske mitologije uključivat će Velog Jožu, motovunskog diva, Orka koji živi u šumi gdje presreće usamljene putnike, štrigu koja priprema pomalo drugačiju i čarobnu maneštru, kao i legendu o vilama koje su sagradile pulsku Arenu. Time će se istaknuti one priče i legende, koje su posebno važne za mitološku povijest Istre te kroz koje će se najbolje predstaviti tradicijska baština lokalne zajednice. Također, sam srednjovjekovni dvorac koji nosi naziv Sanc. Michael poslužit će kao idealna pozornica s kojom će se zaokružiti cijela priča o promociji kulture, prirodnih resursa Istre te jedinstvenog doživljaja koji pruža Istra Inspirit.

Više informacija o programu povodom Svjetskog dana turizma, možete pronaći na sljedećim linku:  http://www.istra-istria.hr/index.php?id=5158