Istra Inspirit u sklopu biciklijade ‘Moja bicikla, moja baština’ ove subote u Svetvinčentu

Savez sportova Istarske županije u suradnji sa sportskim društvom Rog Cycling team organizira besplatnu MTB biciklijadu pod nazivom ‘My Sport Is Franja – Moja bicikla, moja baština’ u subotu, 30.09.2017. koja započinje u 10.00 sati na glavnom trgu u Svetvinčentu, a program će obogatiti izvedba Istra Inspirita.

Cilj je da sudionici biciklijade upoznaju prirodnu, ali i kulturno – povijesnu baštinu Istarskog poluotoka te će Istra Inspirit za sudionike biciklijade oživjeti istarske običaje u doživljaju pod nazivom ‘Istarske užance’. Projekt je organiziran u sklopu europskog projekta Erasmus +, a ostali partneri projekta su Maraton Franja, My Sports Is Franja, Brdsko biciklistički klub Grožnjan te Triglav.

Podsjećamo, cilj ove besplatne biciklijade je da sudionici upoznaju prirodnu, kao i kulturno – povijesnu baštinu Istarskog poluotoka. Istra Inspirit će za sudionike biciklijade koje će dočekati u mjestu Rapanji pokraj Svetvinčenta, oživjeti istarske običaje u doživljaju nazvanom ‘Istarske užance’, koji je kombinacija glazbe, plesa i domaće ‘beside’ te istarskih običaja. Rezultat ove tematske biciklijade bit će spoj kulturno – povijesne baštine i sporta, kao kombinacija koja će pružiti drugačiji doživljaj unutrašnje Istre.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila: info@kdrog.si 

Više informacija o projektu možete pronaći na:

  • Facebook stranici partnera: https://www.facebook.com/MaratonFranjaBTCCity/
  • Facebook stranici partnera: https://www.facebook.com/myfranja