Istra Inspirit oživio ljubav u starogradskoj jezgri Vrsara

U petak, 16. lipnja 2017. godine uspješno je otvoren 9. Casanovest – festival ljubavi i erotike u Vrsaru. Nadasve bogat program koji je započeo svečanim otvorenjem tajnog utočišta najpoznatijeg svjetskog ljubavnika Giacoma Casanove – rekonstruirane Kule (prostora za izlaganje i predstavljanje svih sakupljenih informacija i sadržaja o životu i posjeti Giacoma Casanove Vrsaru).

Unutrašnjost Casanovinog utočišta

Nastavio se programom Istra Inspirita pod redateljskom palicom Petre B. Blašković koji je posjetitelje vodio kroz ljubavne pustolovine kroz povijesna razdoblja – od stare Grčke do danas. Tako su posjetitelji kroz glumu, glazbu i ples imali priliku otkrivati različito poimanje ljubavi i erotike kroz povijest.
Sve je započelo starom Grčkom kada se u ljubavi itekako uživalo, u rimskom razdoblju slavlje ljubavi se nastavilo, a sve se zaokrenulo u srednjem vijeku koji nije bio naklonjen ljubavi. Na bogatom baroknom dvoru posjetitelji su otkrili tko je bio Giacomo Casanova te intrige i zanimljivosti iz tog perioda dok je ples tanga podsjetio posjetitelje što je ljubav danas. Osim Petre B. Blašković, od izvođača Istra Inspirita ističemo Šandora Slackog u ulozi Giacoma Casanove, Denisa Brižića, Franu Novljana, Sedinu Cerovac, Kristijana Dellabernardinu, Jasnu Petrović, Zoju Poropat, Ivonu Bulešić, Martinu Božić, Tea Tianija, Petra Dugančića, Dejana Gotala, Andreja Pezića, Natašu Dragun i Samantu Stel. Giulio Settimo se pridružio u izvedbi koja je bila na programu drugog dana Casanovafesta u Vrsaru, u subotu, 17.06. od 20.30h.

Bakanalije u Staroj Grčkoj 

Osim Istra Inspirita, program u starogradskoj jezgri Vrsara su svojim nastupima i sadržajima dodatno obogatili MVS Nešpula, Sand Art by Nadia Ischia, Plesna škola Rosso Latino, Ivna Škoro sa svojim hedonističkim kutkom i mirisnim vremeplovom te Act Positive Duo (petak) i Blues Brajdersi (subota). Posjetitelji su također mogli uživati u autohtonim proizvodima koji su bili izloženi na trgu: domaći med, suhomesnati proizvodi, razne slastice, proizvodi od lavande i tartufa.

Fotografije: Saša Halambek