Sezonu otvaramo ‘Morganovim blagom’, doživljajem koji osvaja sve posjetitelje

Istra Inspirit ove godine ulazi u svoju šestu sezonu, koju otvara ‘Morganovim blagom’ u Dvigradu – Općina Kanfanar, 04.06.2017. s početkom u 19 sati.

Radi se o najuzbudljivijem Istra Inspirit doživljaju koji prikazuje dramatičnu priču o sakrivanju blaga jednog od najpodmuklijih gusara – onom Henry Morgana. Društvo mu opet prave njegovi gusari, koji će biti zaduženi za održavanje odlične atmosfere i još bolje zabave za posjetitelje na zidinama srednjovjekovnog Dvigrada. Režiju potpisuje Petra B. Blašković, a izvođačka ekipa sastavljena je od glumaca, glazbenika i ostalih svestranih umjetnika. Doživljaj je zatvorenog tipa, namijenjen sadašnjim i potencijalnim budućim partnerima projekta te je organiziran u suradnji s Upravnim odjelom za turizam Istarske županije koji je ujedno i pokrovitelj događanja.

Nakon Morganovog blaga, ljubitelji Inspirit doživljaja ove sezone moći će doživjeti ‘Iustitiu’ 11.07. u Poreču, ‘Spacio’ 18.07. u Rovinju, ‘Crispa’ 21.07. na Vižuli u Medulinu te ‘Vodnjanske štorije’ 10.08. u Vodnjanu. Svi doživljaji (osim ‘Spacia’ ) su besplatnog karaktera, zahvaljujući suradnjama s partnerima: Plava Laguna (‘Iustitia’), Turistička zajednica Općine Medulin (‘Crispo’) i Grad Vodnjan (‘Vodnjanske štorije’). Prošle godine započeta je uspješna suradnja s Turističkom zajednicom Općine Vrsar u sklopu Casanovafesta, koja će se nastaviti i ove godine s čak dvije suradnje i to u sklopu Casanovafesta, 16. i 17.06. te manifestacije Stari samanj, 23. i 24.06. Specifičnost ovogodišnjeg Casanovafesta je da se održava u starogradskoj jezgri Vrsara te da će posjetitelji otkriti tajno utočište najpoznatijeg svjetskog ljubavnika kao i uživati u otkrivanju ljubavnih pustolovina kroz povijest. U sklopu ‘Starog samanja’ koji se održava četvrtu godinu zaredom, Istra Inspirit će svojom glumom oživjeti neobična i stroga pravila nametnuta stanovništvu statutom porečkih biskupa iz 17. stoljeća.

Ove sezone Istra Inspirit nastavlja i uspješnu suradnju s Valamar Rivierom te će se ponoviti uzbudljive šetnje otokom Sveti Nikola tijekom Poreč Open Air festivala (02.07., 09.07., 16.07., 23.07., 30.07., 06.08., 13.08. i 20.08.) u sklopu kojih posjetitelji imaju priliku otkrivati priče, mitove i legende iz bogate istarske povijesti. Osim suradnje s Poreč Open Air festivalom, ove sezone započinje suradnja i u sklopu Rabac Open Air festivala na kojem će Istra Inspirit zabavljati posjetitelje 29.07., 05.08. i 12.08.

Pratite nas i na društvenim mrežama: